Als een dierbare overlijdt.

Het overlijden van een dierbare is altijd zwaar. Opeens moet er veel geregeld worden. Gelukkig kunt u zich bij zaken rondom de uitvaart laten bijstaan door een professionele uitvaartverzorger, die u helpt om alle belangrijke zaken rondom de uitvaart te regelen.

Na de uitvaart.

Ook na de uitvaart moeten er nog een hoop praktische en administratieve zaken geregeld worden. Het kan dan fijn zijn om dan de hulp in te roepen van iemand die u kunt vertrouwen en die verstand van zaken heeft.

Wat kan ik voor u betekenen?

Als Professioneel Nabestaanden Begeleider kan ik u na het verlies van uw partner of ouder helpen bij onder andere:

  • Het uitzoeken en ordenen van de administratie en correspondentie rondom het overlijden van uw dierbare.
  • Het inventariseren van financiële verplichtingen en eventuele vorderingen.
  • Het verzorgen van correspondentie met verschillende instellingen. (bijvoorbeeld opzeggingen, aanvragen van informatie)
  • Het ordenen van de administratie van uzelf en uw overleden partner, zodat u weer de weg weet in uw eigen administratie.

Vooruit kijken

Heb je er wel eens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer in staat bent om uw administratie af te handelen? Is uw administratie zo ingericht dat uw kinderen of andere familieleden deze makkelijk over kunnen nemen? Of bestaat uw administratie uit een grote brij van papieren?

Hoewel we het er liever niet over hebben, kan het toch slim zijn om tijdens uw leven al eens na te denken hoe u uw administratie zo zorgvuldig mogelijk inricht zodat het geen puzzel is voor nabestaanden als u mocht komen te overlijden. Hetzelfde geldt voor eventuele wensen ten aanzien van uw eigen uitvaart.

Hoe zorgt u ervoor dat te zijner tijd alles makkelijk aan nabestaanden wordt overgedragen en voorkomt u dat u nabestaanden op het moment dat ze eigenlijk willen rouwen op zoek moeten naar belangrijke papieren en documenten.
Graag help ik u bij het opzetten en inrichten van een administratie die zo overzichtelijk is dat u zich daar nooit meer zorgen over hoeft te maken.

 Ja, ik wil hulp.

Mocht u na het lezen van deze tips graag gebruik maken van mijn hulp, aarzel dan niet en neem per mail of telefoon contact met mij op.